La Volta s’omple d’estrelles per a la seva 99ª edició

24 de març 2019 - 18:54

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya comença demà des de Calella amb una participació pràcticament immillorable. El campió del món i vigent doble guanyador de la “Volta”, Alejandro Valverde, el quatre cops vencedor del Tour, Chris Froome, el vencedor de la Vuelta, Simon Yates, o el colombià Nario Quintana, són només algunes de les grans estrelles presents a la cursa.

Amb una etapa amb un perfil de mitja muntanya amb inici i final a Calella, de 164km, la “Volta” iniciarà demà la seva 99a edició en un estat de salut sensacional. La cursa, englobada dins del calendari UCI World Tour que agrupa els millors equips del món, ha seduït els millors corredors del pilot,

Egan Bernal, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Richi Porte, Dan Martin, Warren Barguil, Steven Kruijswijk, Michael Woods, Wilco Kelderman, Thomas De Gendt, Enric Mas o Marc Soler, tots ells primeres espases en els seus equips, estaran a la sortida de Calella.

La cursa a més tindrà un impacte mediàtic de rècord, amb imatges a 190 països i televisió en directe als 5 continents, gràcies a fins a 29 difusors internacionals. Un impacte en mitjans espectacular que posarà en relleu Catalunya com a destinació turística i la pròpia “Volta” com un esdeveniment de màxim nivell esportiu i competitiu.

Amb inici a Calella, la Volta viurà una segona etapa entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols (166,7km) abans d’encarar l’alta muntanya. Aquest any Vallter 2000 i La Molina seran els dos finals en alt en les etapes 3 i 4 de la cursa. La classificació general començarà a definir-se en les estacions d’esquí, on segur que hi haurà batalla entre les grans figures.

La cinquena etapa entre Puigcerdà i Sant Cugat (188km) serà la més llarga de la present edició, i dissabte els corredors visitaran les comarques tarragonines amb una incursió a la província de Lleida amb l’etapa Valls - Vila-seca.

Finalment, la darrera etapa serà la clàssica jornada a Barcelona, amb 8 voltes al circuit de Montjuïc on probablement s’acabi decidint el podi de la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, la cursa d’inici de temporada amb millor participació del món. Més de 160 poblacions catalanes veuran passar el pilot de la Volta.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya