Mataró tindrà una arribada de la Volta Ciclista a Catalunya 38 anys després

22 d’octubre 2019 - 10:30

La ciutat de Mataró fa un pas més en la seva vinculació amb la Volta Ciclista a Catalunya i aquesta proper any 2020, en l’edició 100, allotjarà una arribada de la “Volta”, 38 anys després de la darrera ocasió.

Després de sis anys consecutius realitzant sortides d’etapes de la Volta, Mataró aposta ara per una arribada que a més tindrà lloc el dissabte 28 de març, en la sisena etapa, i on s’espera una afluència massiva de públic per rebre un pilot amb les màximes figures del ciclisme internacional.

L’any 1982 va ser la darrera vegada que Mataró va poder veure un final d’etapa, en una jornada que començava a Ogassa (Girona) i que va tenir com a vencedor Johan Van de Velde, en una temporada on l’holandès va finalitzar al podi del Tour de França.

Prèviament també havien aixecat els braços a Mataró ciclistes mítics i clàssics de la “Volta” com Luis Ocaña (Mollet – Mataró , 1970), Vicente Iturat (Barcelona – Mataró, 1955) i Julián Berrendero (Palamós – Mataró, 1943).

D’aquesta manera, Mataró viurà una arribada de la “Volta” per cinquè cop en la història de la cursa, mentre que ha estat escenari de deu sortides.

La Volta Ciclista a Catalunya reuneix any rere any els millors ciclistes del món, com es va demostrar en la passada edició, on van prendre la sortida ciclistes com els vigents guanyadors del Tour de França i el Giro d’Itàlia, Egan Bernal i Richard Carapaz, l’ex campió del món Alejandro Valverde, el britànic i quatre cops guanyador del Tour, Chris Froome, o els francesos Thibaut Pinot i Romain Bardet, a banda del guanyador, el colombià Miguel Àngel López, i moltes altres figures mundials.

L’edició del centenari d'edicions de la Volta es disputarà del 23 al 29 de març de 2020, i ja té confirmades de forma oficial les arribades a Mataró, Port Ainé i Vallter 2000, la sortida d’una etapa a Ripoll i la presència de Banyoles.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya