El documental “VOLTA” reinicia els actes del centenari d’edicions

19 d’octubre 2020 - 16:57

La Volta Ciclista a Catalunya presentarà aquest proper 20 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya el seu documental “VOLTA”, que commemora les 100 edicions de la cursa. La projecció, que complirà amb tots els protocols de seguretat actuals, reinicia els actes de celebració d’un centenari molt especial per a la prova catalana.

La 100a edició de la Volta no es va poder celebrar aquest any 2020 a causa de la pandèmia del Covid-19, i finalment es disputarà del 22 al 28 de març de 2021. Un dels punts forts d’aquest centenari d’edicions és l’estrena del documental “VOLTA”, que veurà la llum aquest dimarts 20 d’octubre.

“VOLTA”, dirigit per Jon Herranz i Gerard Peris i produït per Namuss Films, i de 70 minuts de duració, fa un recorregut per la història de la cursa i el significat del ciclisme mitjançant testimonis clau d’esportistes com Miguel Indurain, Chris Froome, Pedro Delgado, Alejandro Valverde o Joaquim Rodríguez, organitzadors com el director general de la Volta, Rubèn Peris, o el director del Tour de França, Christian Prudhomme, o periodistes especialitzats en ciclisme que donen una visió completa d’aquestes 100 edicions.

“VOLTA no és només un documental sobre la història de la cursa, és un petit homenatge al ciclisme i tota les seves particularitats a través de la cursa . Estem molt orgullosos de poder celebrar una fita tan important com les 100 edicions, i desitjo que al 2021 gaudim d’una cursa plena d’emocions i espectacle”, ha manifestat Rubèn Peris.

Diverses distribuïdores i canals de televisió han mostrar interès en poder emetre el documental, i actualment s’està treballant en tancar els acords per a la seva emissió, que serà anunciada quan sigui oficial.

La projecció es realitzarà a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya, amb aforament limitat i seguint els protocols de la Generalitat de Catalunya en matèria de prevenció del Covid-19.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya