La Volta i el Servei Meteorològic de Catalunya renoven la col·laboració

27 de febrer 2020 - 11:00

La Volta Ciclista a Catalunya i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han renovat el conveni que permet a la cursa, que aquest 2020 celebra la seva edició 100, disposar d’una completa informació sobre les condicions meteorològiques de cada etapa. L’SMC enviarà informes amb la previsió diària de la temperatura, l’estat del cel i la probabilitat de precipitació a les localitat per on passa el recorregut de la Volta. 

L’SMC , per la seva banda, manté l’estatus de col·laborador oficial de la Volta, reflectit amb la presència de material visual a les arribades de les etapes de la Volta, així com a la pàgina web i al llibre de ruta de la cursa, que enguany es disputa del 23 al 29 de març de 2020.

Es tracta d’un any molt especial tant per a la Volta Ciclista a Catalunya, que celebra la seva edició número 100, com per al propi Servei Meteorològic de Catalunya, que aviat també celebrarà els 100 anys, al 2021.

Des de l’edició passada que la Volta rep les previsions diàries del SMC per tal de valorar de manera precisa les condicions meteorològiques de cada etapa. Un servei de gran utilitat per a l’organització a l’hora de preveure com pot afectar el temps al desenvolupament de  cada jornada de cursa.

La Volta Ciclista a Catalunya s’inclou dins del calendari de l’UCI Word Tour i cada any reuneix a les carreteres catalanes als millors ciclistes del pilot internacional.  Alguns corredors de renom com Chris Froome, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Marc Soler, Warren Barguil i l’actual vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han anunciat la seva presència a l’edició 100 de la prova.

La cursa, que arrencarà a Calella, tornarà a tenir un recorregut molt variat i atractiu que inclou una contrarellotge al Pla de l’Estany; dos finals en alt a Vallter 2000 i Port Ainé; i etapes propícies per a escapades o finals a l’esprint.   

 

 

FOTO: Sortida des de Puigcerdà coincidint amb la cinqueta etapa de la Volta del 2019 (Namuss Films).    

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya