Presentada l’etapa de la Volta a Manresa

30 de gener 2020 - 17:26

La històrica vinculació de la Volta Ciclista a Catalunya i Manresa es veurà reflectida a l’edició 100 de la ronda catalana amb la finalització de la cinquena etapa a la capital del Bages, el 27 de març de 2020.

Serà la 93a ocasió que la localitat aculli una sortida o arribada de la Volta, una xifra que només supera la ciutat de Barcelona.  Per destacar aquesta estreta relació s’ha celebrat un acte de presentació de l’etapa al Celler El Molí-Collbaix i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, així com també dels representants que col·laboren amb aquesta arribada i entitats ciclistes de la ciutat. 

Valentí Junyent ha agraït a les empreses i institucions que han impulsat que la Volta tingui un final d’etapa a Manresa i ha destacat “l’impacte positiu” i la “projecció de la ciutat” que genera l’arribada de la cursa.

Rubèn Peris, per la seva banda, ha explicat que des d’un primer moment es va treballar perquè Manresa formés part del recorregut de l’edició 100 de la Volta: “És un lloc estratègic per a nosaltres. Realment és al cor de Catalunya.”

El millors ciclistes del pilot internacional tornaran a visitar Manresa vuit anys després de l’última vegada, l’any 2012,  quan el francès Julien Simon es va imposar a la línia d’arribada.  

Aquest retrobament coincidirà amb la cinquena etapa, de 189,4 km amb inici a La Pobla de Segur, i que tindrà un trajecte molt atractiu. Entre d’altres punts destacats, s’han inclòs dos passos del pilot per la línia de meta de Manresa, amb la disputa d’un esprint especial en el primer dels passos.

Foto: Fotografia de família amb l'alcalde Valentí Junyent i el president de la Volta Rubèn Peris presidint l'acte institucional.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya