La UCI oficialitza l’ascens de la reVolta a categoria internacional 1.1 per l’any 2023

3 d’octubre 2022 - 12:30

La reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya que es disputa a Sant Cugat del Vallès, ha estat oficialitzada com a prova 1.1 per la Unió Ciclista Internacional (UCI), que ha fet oficial el calendari internacional per a la temporada 2023.  La cursa està programada per al dissabte 29 d’abril de 2023.

Amb el suport novament de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que tornarà a ser l’escenari de la sortida i l’arribada de la reVolta, la cursa dóna un pas més endavant en el seu creixement, sostingut des de la seva primera edició, l’any 2018.

Amb la categoria internacional 1.1, la reVolta podrà comptar amb una participació més destacada, amb fins a un màxim de 7 equips UCI Women World Team, i sense limitació d’equips estrangers en la categoria UCI Women Continental Teams, a banda dels estatals.

El palmarès de la reVolta en les seves tres edicions disputades comença a brillar amb noms propis, amb els triomfs de l’estatunidenca Lauren Stephens (2018, a Barcelona), actual corredora del EF Education-TIBCO-SVB, la noruega de Movistar Team Katrine Aalerud (2021, a Sant Cugat) i l’alemanya del Cofidis Women Team Clara Koppenburg, el passat mes de maig també a Sant Cugat.

Les dues darreres edicions de la reVolta s’han celebrat amb la categoria nacional de la RFEC 1.15.2, que han permès viure dues edicions magnífiques i emocionants, però amb el salt a la categoria internacional es podrà augmentar la competitivitat i la presència de més equips estrangers de màxima categoria.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya