Mercats de Barcelona premiarà el millor equip de la Volta a Catalunya

10 de maig 2024 - 13:27 [GMT + 2]

La primera edició de la prova femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà entre els pròxims dies 7 i 9 de juny, prepara la seva estrena, i amb ella els patrocinadors dels seus diferents premis. Entre ells, el premi al millor equip que s’entregarà en cada una de les etapes i en el podi final, i patrocinarà La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) pel qual competiran una vintena d’equips entre els quals 7 UCI Women's World Tour.

Aquest matí, el Mercat de Sant Antoni de la capital catalana, en el marc de la celebració de la fira Petit Mercat de Mercats, ha estat l’escenari escollit per fer oficial l’acord, que vincularà Els Mercats de Barcelona amb la històrica cursa catalana. Un acte que inicia el compte enrere per a la primera edició de la prova i que ha comptat, entre d’altres, amb la recent Campiona de Catalunya de Ciclisme en Ruta, Paula Blasi, membre del Massi-Baix Ter, que serà un dels equips participants de la primera edició de la prova.

L’entrada de Mercats de Barcelona a la primera edició per etapes de la prova femenina de la Volta serà com a patrocinador del premi al millor equip de la cursa. Un premi on hi competiran els 20 equips participants, que amb la seva categoria internacional UCI 2.1 comptarà amb la presència de 7 equips UCI World Teams, de la primera divisió mundial, i més d’una desena d’UCI Women’s Continental Teams, així com d’equips nacionals com el Massi-Baix Ter o la selecció catalana.

A la sortida de cada etapa, el millor equip de la jornada anterior, calculat amb la classificació de les seves tres millors ciclistes, rebrà el premi de Mercats de Barcelona, i les seves ciclistes portaran durant la jornada un dorsal identificatiu de color vermell. Finalment, al podi final de Barcelona es coronarà el millor equip de la Volta a Catalunya, decidit amb la suma d’aquesta classificació per equips de les tres etapes.

Els Mercats de Barcelona són un dels grans tresors de la capital de Catalunya, de les poques ciutats del món amb una important xarxa de 43 mercats que garanteixen que tots els barris tinguin un mercat a prop. Un servei que no només suma qualitat de vida a la ciutadania gràcies al seu impuls cap a una dieta sana i equilibrada, sinó que els mercats barcelonins són un referent de la vida als barris espai de trobada i líders en el comerç de proximitat, alhora que miren cap al futur amb la introducció de nous serveis d'acord amb les necessitats comercials del segle XXI. I també amb els ulls posats en el passat, ja que els edificis que els allotgen són un patrimoni que reflexa la història de la ciutat.

Eduard Escofet, president de la FEMM, ha valorat la incorporació de Mercats de Barcelona com a patrocinador de la Volta a Catalunya: “Amb el lliurament del premi al millor equip femení de la Volta Ciclista a Catalunya, volem impulsar l’esport femení a casa nostra tot vinculant els valors de l’esport amb l’alimentació saludable que promouen els mercats. És un orgull vincular-nos a una prova tant nostra i que posa en valor l’esport femení”.

“És un plaer comptar amb el suport dels Mercats de Barcelona per mitjà de la FEMM a la primera edició de la Volta Ciclista a Catalunya com a prova per etapes femenina, una aposta que està tenint un ampli recolzament. Estem molt contents de sumar un patrocinador que a més ens vincula amb un estil de vida saludable i ens arrela a la ciutat de Barcelona, fets molt importants per a una organització com la nostra”, ha apuntat per la seva banda Rubèn Peris, director general de la Volta Ciclista a Catalunya.

La Volta a Catalunya viurà la primera edició de la seva prova per etapes femenina entre els dies 7 i 9 de juny. Comptarà amb un recorregut de tres etapes: la primera amb sortida i arribada a Manresa, la segona entre la Seu d’Urgell i La Molina, i la darrera entre Molins de Rei i Barcelona, que configuraran un traçat variat i competitiu per a una prova de categoria internacional, que comptarà amb algunes de les grans figures del ciclisme femení mundial.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya