La Volta Ciclista a Catalunya aposta per la classificació de la regularitat, patrocinada per Loteria de Catalunya

27 de febrer 2019 - 10:44

La Volta Ciclista a Catalunya tindrà a partir de l’edició de 2019 classificació de la regularitat, que agafa el relleu de la classificació dels esprints intermedis. A partir d’aquesta propera edició el guanyador d’aquesta classificació s’obtindrà dels punts que sumi en els esprints intermedis – dos per etapa- i el punts en la línia de meta segons la posició d’arribada.

D’aquesta manera, la classificació de la regularitat guanyarà en emoció ja que els ciclistes que optin a aquest premi hauran de disputar no només els esprints intermedis en les diferents poblacions, sinó que també hauran de lluitar els esprints a la línia de meta.

La classificació està patrocinada aquest any 2019 per Loteria de Catalunya i es distingirà per lluir el maillot blanc amb ratlles de color blau.

A cadascuna de les set etapes de la Volta Ciclista a Catalunya hi haurà dos esprints intermedis en diferents poblacions ubicades al llarg del recorregut que atorguen 3, 2  i 1 punts als tres primers corredors de l’esprint, mentre que en meta puntuaran els 3 primers amb els següents punts: 10, 6 i 4 punts. Aquests punts coincideixen amb els segons de bonificació que guanyen els corredors, tant en els esprints intermedis com a la línia de meta. Uns segons molt valuosos que poden ser importants per a la lluita de la classificació general.

Els següents municipis gaudiran d’un esprint intermedi pels seus carrers: Els Hostalets de Balenyà i Vallgorguina (Etapa 1), Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro (Etapa 2), Banyoles i Llanars (Etapa 3), Ripoll i Alp (Etapa 4), Perafita i Sabadell (Etapa 5), Botarell i Cambrils (etapa 6) i Castelldefels i Barcelona (Etapa 7).

El corredor que sumi més punts al final de la Volta Ciclista a Catalunya serà el guanyador d’aquesta classificació, denominada de la regularitat, o per punts.

En anys anteriors, la classificació l’havien guanyat corredors com el francès Pierre Rolland (2017) Thomas De Gendt (2016) o el balear Lluís Mas (2018 i 2015). Amb aquest canvi reglamentari, hi ha altes possibilitats que sigui un corredor de perfil més velocista qui s’emporti la classificació.

A banda de la classificació de la regularitat, la “Volta” manté les altres tres classificacions oficials: líder de la general, líder de la muntanya i líder dels joves -menors de 25 anys- i també manté una classificació no oficial amb maillot propi que es dóna a la darrera etapa, la del millor català, que en els últims dos anys ha estat guanyada pel vilanoví de Movistar Marc Soler.

Fotografia: Pierre Roger Latour, guanyador de la classificació del millor Jove l'any 2018, amb la Grossa. Aquest any Loteria de Catalunya patrocinarà la classificació de la regularitat. (Namuss Films).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya

By browsing this site, you accept the use of Cookies in order to offer to you an advertising tailored to your interests, and to perform traffic statistics.

To find out more