La Volta Ciclista a Catalunya aposta per la classificació de la regularitat, patrocinada per Loteria de Catalunya

27 de febrer 2019 - 10:44

La Volta Ciclista a Catalunya tindrà a partir de l’edició de 2019 classificació de la regularitat, que agafa el relleu de la classificació dels esprints intermedis. A partir d’aquesta propera edició el guanyador d’aquesta classificació s’obtindrà dels punts que sumi en els esprints intermedis – dos per etapa- i el punts en la línia de meta segons la posició d’arribada.

D’aquesta manera, la classificació de la regularitat guanyarà en emoció ja que els ciclistes que optin a aquest premi hauran de disputar no només els esprints intermedis en les diferents poblacions, sinó que també hauran de lluitar els esprints a la línia de meta.

La classificació està patrocinada aquest any 2019 per Loteria de Catalunya i es distingirà per lluir el maillot blanc amb ratlles de color blau.

A cadascuna de les set etapes de la Volta Ciclista a Catalunya hi haurà dos esprints intermedis en diferents poblacions ubicades al llarg del recorregut que atorguen 3, 2  i 1 punts als tres primers corredors de l’esprint, mentre que en meta puntuaran els 3 primers amb els següents punts: 10, 6 i 4 punts. Aquests punts coincideixen amb els segons de bonificació que guanyen els corredors, tant en els esprints intermedis com a la línia de meta. Uns segons molt valuosos que poden ser importants per a la lluita de la classificació general.

Els següents municipis gaudiran d’un esprint intermedi pels seus carrers: Els Hostalets de Balenyà i Vallgorguina (Etapa 1), Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro (Etapa 2), Banyoles i Llanars (Etapa 3), Ripoll i Alp (Etapa 4), Perafita i Sabadell (Etapa 5), Botarell i Cambrils (etapa 6) i Castelldefels i Barcelona (Etapa 7).

El corredor que sumi més punts al final de la Volta Ciclista a Catalunya serà el guanyador d’aquesta classificació, denominada de la regularitat, o per punts.

En anys anteriors, la classificació l’havien guanyat corredors com el francès Pierre Rolland (2017) Thomas De Gendt (2016) o el balear Lluís Mas (2018 i 2015). Amb aquest canvi reglamentari, hi ha altes possibilitats que sigui un corredor de perfil més velocista qui s’emporti la classificació.

A banda de la classificació de la regularitat, la “Volta” manté les altres tres classificacions oficials: líder de la general, líder de la muntanya i líder dels joves -menors de 25 anys- i també manté una classificació no oficial amb maillot propi que es dóna a la darrera etapa, la del millor català, que en els últims dos anys ha estat guanyada pel vilanoví de Movistar Marc Soler.

Fotografia: Pierre Roger Latour, guanyador de la classificació del millor Jove l'any 2018, amb la Grossa. Aquest any Loteria de Catalunya patrocinarà la classificació de la regularitat. (Namuss Films).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya