La Volta continua mirant cap al futur amb la renovació del seu logotip coincidint amb l’edició 100

19 de desembre 2019 - 10:00

La Volta Ciclista a Catalunya  ja es prepara per celebrar en el 2020 l’edició 100 i per commemorar aquesta històrica efemèride renova la seva imatge corporativa amb el  disseny d’un nou logotip, que ja es podrà veure en els actes vinculats a l’organització de la cursa, així com en els seus canals de comunicació oficials. 

Precisament la fita d’arribar a les 100 edicions és un dels elements que es destaquen en el nou logotip de la Volta,  que manté el vermell com a color predominant.  En aquest sentit, es canvia el cercle vermell que envoltava la tipografia de l’anterior disseny  per un fons tramat format per punts que es va allargant com a representació d’un pilot de corredors que avança per la carretera.

Aquest tramat s’estira assenyalant un ‘100’ que reflecteix l’històric bagatge de la Volta. De fet, només el Tour i el Giro han arribat a aquesta xifra pel que fa a curses per etapes.   La Volta arribarà al centenar d’edicions en un moment àlgid i consolidada entre les  grans cites del calendari de l’UCI World Tour, atraient any rere any a les carreteres catalanes els millor corredors del pilot internacional.

Sense anar més lluny, al 2019 va comptar amb noms tan destacats com els d’Egan Bernal, vencedor de l’últim Tour; Richard Carapaz, guanyador del Giro; Chris Froome, amb quatre Tours al seu palmarès,  l’excampió del món Alejandro Valverde o el colombià Miguel Ángel López, vigent campió de la cursa. 

Precisament el nou logotip vol transmetre l’actual dinamisme de la prova i s’ha projectat amb l’objectiu de tenir un llarg recorregut. Més enllà del tramat, l’altra variació significativa s’observa en la tipografia utilitzada per escriure Volta, que prescindeix de les cometes i guanya cos i inclinació respecte a l’anterior disseny.  

Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya, destaca que el canvi de disseny “reflecteix la vitalitat amb la qual la Volta celebrarà la seva edició 100, així com la motivació per seguir organitzant una cursa atractiva tant per al públic com per als corredors participants”.  

“El nou logotip permet seguir identificant clarament la Volta i, a la vegada, desprèn una imatge molt en consonància amb el disseny actual”, afegeix.

La renovació del logotip s’emmarca dins les accions que ja es preparen per a la Volta del 2020, que es disputarà entre el 23 i el 29 de març. 

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya