La “Volta” 2020 es posa en marxa per a la seva edició centenària

14 de juny 2019 - 12:17

L’edició centenària de la Volta Ciclista a Catalunya comença a veure la llum i l’organització està preparant novetats per a celebrar-ho. Serà una edició especial i commemorativa, ja que en les proves per etapes del ciclisme només el Tour de França (105 edicions) i el Giro d’Itàlia (102 edicions) han arribat a aquesta xifra.

Després de la composició dels consistoris i els equips de govern fruit de les darreres eleccions municipals , la “Volta” començarà a partir d’ara a definir el seu recorregut per aquesta edició número 100, que de moment està plenament obert.

En la vessant esportiva, al marge de seguir fent un recorregut atractiu per les millors estrelles del pilot que any rere any gaudeixen de la “Volta”, un dels objectius que es marca la organització és el de realitzar una contrarellotge individual. L’aposta per una CRI donaria encara més espectacle i diversitat a la ronda catalana.

Al marge dels pròlegs efectuats a Lloret de Mar (2008 – 2009 – 2010), la darrera ocasió que es va fer una contrarellotge individual va ser l’any 2007, una cronoescalada de 17,1km que es va realitzar entre Sornàs i Vallnord Arcalís, a Andorra, on es va imposar el rus Denis Menchov.

Tot i això, l’any 2017 va ser la darrera ocasió que es va celebrar una contrarellotge, però en aquest cas per equips amb inici i final a Banyoles, amb triomf del BMC.

Un altre dels objectius esportius que es marca l’organització és fer tots els esforços possibles per tal de recuperar la “reVolta”, la prova femenina de la “Volta” que es va iniciar l’any 2018 amb gran èxit, però que aquest 2019 no es va poder celebrar la segona edició per incompatibilitat amb el calendari.

A nivell més institucional, la “Volta” també prepara nombroses activitats per tal de celebrar el centenari d’edicions. Un documental que recollirà testimonis i vivències dels més de 100 anys d’història, i un llibre commemoratiu també tenen previst veure la llum durant el 2020.

Amb unes dades de difusió magnífiques de l’edició número 99 de la cursa, amb presència mediàtica televisiva a 190 països, més de 16 milions d’espectadors a Europa mitjançant Eurosport, o un impacte mediàtic de 14,7 milions d’euros a l’Estat, i un creixement constant en l’apartat digital, especialment en la pàgina web i les xarxes socials, la Volta pretén donar un nou salt endavant en aquesta edició número 100.

La participació seguirà sent amb tota probabilitat un dels excel·lents punts forts de la cursa. En la darrera edició la victòria va ser pel colombià Miguel Ángel López (Astana), acompanyat al podi pel britànic Adam Yates (Mitchelton – Scott) i per Egan Bernal (Team Ineos).

Però la cursa també va comptar amb la participació de corredors de màxim nivell com el quatre cops guanyador del Tour Chris Froome (Team Ineos), el campió del món Alejandro Valverde (Movistar Team) i els seus companys d’equip Nairo Quintana, Marc Soler i el darrer guanyador del Giro Richard Carapaz, o els francesos Romain Bardet (AG2r – La Mondiale) o Thibaut Pinot (Groupama – FDJ), entre molts altres.

En una edició tan especial com la del centenari, de ben segur que els principals ciclistes del món voldran inscriure el seu nom en un palmarès on figuren ciclistes com Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Luis Ocaña, Sean Kelly, Miguel Indurain... o més recentment Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Joaquim Rodríguez.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya