Patrícia Ortega, nova responsable esportiva de la reVolta

4 de novembre 2022 - 12:00

Un cop la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha fet oficial l’ascens de la reVolta a categoria UCI 1.1, que implicarà una participació més nombrosa i de major nivell que en les edicions precedents, la reVolta reforça el seu equip organitzatiu amb la incorporació de la ciclista Patri Ortega com a nova responsable esportiva de la prova.

Patrícia Ortega (Vallirana, 15-09-1988) ha militat en aquesta temporada al Sopela Women’s Team i de l’any 2019 a l’any 2021 ho va fer al conjunt català Massi Tactic Women’s Team. En el darrer campionat de Espanya es va classificar en sisena posició, després del seu inici accidentat de temporada i l’any anterior va ser campiona de Catalunya CRI, campiona èlit de la copa d’Espanya i va obtenir el primer podi internacional de l’equip català Massi Tactic a la república Txeca, entre d’altres.  

Ortega, a més, ha participat en les dues edicions precedents de la reVolta, i per tant coneix a la perfecció la prova i el seu potencial, tant en l’apartat esportiu com en l’atenció i gestió dels equips participants.

“Estic molt il·lusionada amb aquest projecte. Haig de reconèixer que serà dur no poder participar com a corredora en aquesta fita històrica per al ciclisme femení de casa però estic segura que ho gaudiré igual o més participant des de la banda de l'organització. Espero que cada cop més la reVolta trobi els suports necessaris per tal de créixer i poder arribar a ser una volta per etapes en un futur”, ha declarat Patrícia Ortega.  

“És una gran notícia poder incorporar a l’equip organitzatiu de la reVolta una persona com la Patri Ortega, que ha vist créixer la cursa des de dins i ens podrà aportar moltíssim pel seu coneixement del ciclisme femení. Comptar amb la seva experiència ens farà sumar una millor i major participació, així com un augment de qualitat de la prova” ha manifestat el director general de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, entitat organitzadora de la reVolta.

Entre les seves funcions, Ortega supervisarà i assessorarà el recorregut de la prova, que al 2023 augmentarà de quilometratge i duresa per fer-la més atractiva pels equips internacionals participants, i farà d’enllaç amb els equips i corredores per tal de viure una edició amb la millor participació esportiva possible, amb la presència ja confirmada d’equips UCI WorldTeams i d’UCI Continental Teams. La corredora compaginarà aquestes funcions amb la seva activitat ciclista per a la temporada 2023.      

La reVolta viurà la seva 4a edició el dia 30 d’abril de 2023, amb inici i sortida a la ciutat de Sant Cugat, que per tercer any consecutiu aposta pel ciclisme femení. La oficialització per part de la UCI com a prova de categoria 1.1 demostra l’auge d’una reVolta que buscarà relleu per a les dues darreres vencedores, l’alemanya de Cofidis Clara Koppenburg i la noruega de Movistar Team Katrine Aalerud.

Fotografia: Patri Ortega, en la darrera Volta a Portugal amb la selecció catalana (Foto UVP - FPC)

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya